Til forældre

  • Terapi til børn og unge

    Jeg tilbyder terapeutiske forløb til børn og unge. Forløbet tilrettelægges ud fra metode, som vurderes mest relevant ift. den konkrete problemstilling, barnets alder og udviklingsniveau. Behandlingen kan tage form af samtaleterapi, legeterapi og terapi baseret på Theraplay principper. Behandlingsforløbet udføres i samarbejde med og indragelse af barnets primære omsorgspersoner.

  • Forældrerådgivning

    Hvis du som forælder står i en situation, hvor bekymringen eller tvivlen fylder i forhold til dit barn, tilbyder jeg forældrerådgivning med henblik på sammen at søge en større forståelse for barnets situation og udfordringer og at opdage nye handlemuligheder i forældreskabet. Forældrerådgivningen vil være en kombination af fælles refleksion samt konkret rådgivning.

  • Familieforløb

    Jeg tilbyder familieforløb målrettet forældre og børn med henblik på at styrke familiens ressourcer. Forløbene tilrettelægges efter den konkrete problemstilling, antal børn og barnets/børnenes alder samt familiesituationen. Med familier med yngre børn vil jeg ofte basere familieforløbet på Theraplay principper. Når der er tale om ældre børn/unge vil forløbet som regel bestå af samtaler med forældre og børn hver for sig og sammen.

Priser

 

Individuel psykologsamtale

1200 kr. for 50 minutter

Forældrerådgivning

1800 kr. for 1,5 time

Familiesamtale

1800 kr. for 1,5 time


Betaling og afbudsregler

 

Jeg har ikke overenskomst med sygesikringen og en henvisning fra egen læge kan ikke bruges hos mig. Forløb kan finansieres via egen betaling, bevilling fra kommunen eller efter aftale med et forsikringsselskab/privat sundhedsforsikring.

Umiddelbart efter konsultationen vil du modtage en faktura på mail og betaling sker via bankoverførsel. Detaljer vedr. betaling fremgår af din faktura.

Ved sygdom eller andre forhold, der forhindrer fremmøde, skal afbud meddeles senest kl. 16 dagen forinden den aftalte konsultation.

Udeblivelse eller afbud senere takseres med fuld betaling.

Er dit barn henvist til psykologisk undersøgelse ?

Nedenfor kan du læse, hvad en børnepsykologisk undersøgelse typisk består af, samt hvordan du kan forberede og støtte dit barn i forbindelse med en sådan undersøgelse.

Hvad er en børnepsykologisk undersøgelse?

En børnepsykologisk undersøgelse udarbejdes for at belyse barnets eller den unges udviklingsniveau samt ressourcer og udfordringer på det kognitive, følelsesmæssige, personlighedsmæssige og sociale område. Formålet med at lave en børnepsykologisk undersøgelse er at give en bred og kvalificeret beskrivelse af barnets eller den unges behov, så opdragsgiveren kan foretage beslutninger om evt. konkret støtte, behandling og videre intervention.

En børnepsykologisk undersøgelse består typisk af følgende:

  • Psykologisk testning af barnet.

  • Interview af barnet, forældre og andre vigtige voksne i barnets netværk (fx lærere, pædagoger eller plejeforældre)

  • Spørgeskemaer til barnet og dets netværk

  • Observation af barnet i dets hverdag fx i skolen eller børnehaven, eller observation af barnet i samspil med sine forældre eller evt. plejeforældre.

  • På baggrund af ovennævnte undersøgelse udfærdiges en skriftlig rapport, hvor barnets/den unges behov beskrives og vurderes, så opdragsgiveren kan foretage beslutninger om konkret støtte, behandling og videre intervention.

Jeg udarbejder børnepsykologiske undersøgelser i overensstemmelse med Socialstyrelsens retningslinjer for autoriserede psykologer.

Forløb

  • Sagsbehandler udarbejder opdrag, dvs. en opgavebeskrivelse for den børnepsykologiske undersøgelse og sender sagsakter til undertegnede

  • Evt. opstartsmøde med sagsbehandler, forældre og evt. andre relevante personer såsom plejeforældre

  • Psykologisk testning, interview og observation i barnets hjem eller undertegnedes klinik efter aftale.

  • Evt. tilbagemeldingsmøde til barn, forældre og evt. andre relevante personer såsom plejeforældre

  • Erklæring fremsendes til sagsbehandler.


Sådan forbereder du dit barn på en børnepsykologisk undersøgelse

Hvis dit barn skal gennemgå en børnepsykologisk undersøgelse, kan der være mange spørgsmål, som dukker op - både hos dig som forælder oghos barnet selv. Det kan være vanskeligt at svare på alle spørgsmål selv, og samtidigt kan det også være svært at forklare dit barn, hvorfor det er vigtigt at indgå i en psykologisk undersøgelse. Der kan desuden være stor forskel på, hvordan dit barn skal forberedes alt afhængigt af dit barns alder eller modenhed. Her er dog en række råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn til at skulle indgå i en børnepsykologisk undersøgelse:

Forberedelse

Vær ikke bange for at tale med dit barn om, at han eller hun skal til psykolog. Husk både dig selv og barnet på, at vi allesammen oplever tidspunkter i vores liv, hvor vi har brug for hjælp fra andre - og at det er helt normalt. 
Hvis du selv har nogle spørgsmål til forløbet, kan det være en god idé at stille dem til psykologen, inden du fortæller dit barn om den børnepsykologiske undersøgelse. På den måde er du bedre forberedt på at kunne besvare dit barns eventuelle spørgsmål. Hvis der alligevel dukker spørgsmål op hos dit barn, som du har svært ved at besvare, kan du aftale med dit barn, at I sammen kan spørge psykologen. 

For nogle børn kan det føles overvældende eller uoverskueligt at skulle indgå i en børnepsykologisk undersøgelse med en fremmed person. Her er nogle råd til, hvordan du som forælder kan støtte dit barn i processen:

  • Nogle børn kan være føle sig forkerte, fordi de skal tale med en psykolog og kan være bekymret for, om de har gjort noget galt. Fortæl dit barn, at når man kommer til psykolog, er det aldrig, fordi man har gjort noget forkert.

  • Fortæl barnet, at psykologen skal lære dig at kende og finde ud af, om der er nogle ting, som barnet har brug for hjælp til og nogle ting, som barnets voksne (forældre og børnehave/skole) kan blive bedre til at hjælpe med. Sidstnævnte flytter fokus fra barnet til, at undersøgelsen skal hjælpe jer voksne.

  • Forklar dit barn, hvad en psykolog kan bruges til. Fortæl barnet, at psykologen har talt med rigtig mange børn, som har været i samme situation som barnet og er vant til at tale med og hjælpe børn til at få det bedre.

  • Vis dit barn et billede af psykologen fra hjemmesiden, så barnet får afmystificeret, hvem de skal tale med. Hvis dit barn er henvist til undersøgelse hos mig, kan du og dit barn læse en kort tekst om mig, som er rettet mod børn her

  • Forklar dit barn, at det udover samtaler med psykologen også skal lege, tegne og spille nogle sjove spil.

  • Forklar dit barn, at I som forældre også skal tale med psykologen. Fx om dengang barnet var baby og frem til nu.

Belønning

Nogle børn finder aktiviteterne i en børnepsykologisk undersøgelse sjove og er motiveret for at indgå. Andre synes, at det er sværere. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at belønne eller anerkende dit barn ekstra meget for at kunne motivere ham eller hende til at indgå i den børnepsykologiske undersøgelse. Det kan være godt at forberede dit barn på, at der er en belønning efter samtalerne med psykologen. Det er vigtigt, at dit barn også får den belønning, som han eller hun er stillet i udsigt, da dit barn ellers vil risikere at blive endnu sværere at motivere til næste gang. Du kan fx belønne dit barn ved at:

  • Give dit barn fri fra skole efter den børnepsykologiske undersøgelse med psykologen

  • Aftale en hyggelig aktivitet efter undersøgelsesgangen

  • Give dit barn mad, som de er særligt glade for.

  • Give dit barn ekstra anerkendelse i form af ros samt kys og kram.

Der findes mange måder, hvorpå du kan belønne dit barn. Du har sikkert en masse gode idéer til, hvad dit barn kunne ønske sig. Du kan også spørge dit barn eller lade dit barn vælge mellem to ting, som du har bestemt på forhånd. 

Jeg håber, at du har fået svar på nogle af dine spørgsmål til, hvordan du kan forberede dit barn. Hvis dit barn er henvist til børnepsykologisk undersøgelse hos mig, er du velkommen til at kontakte mig inden opstart, hvis du har nogle spørgsmål til forløbet. Jeg ser frem til at møde dit barn og vil gøre mit bedste for, at du og dit barn får en positiv oplevelse med undersøgelsesforløbet.

Kontakt mig

Såfremt du har nogle spørgsmål eller ønsker at opstarte et forløb, er du meget velkommen til at kontakte mig telefonisk eller pr mail.

Jeg anbefaler, at du undlader at sende personfølsomme oplysninger til mig pr mail. Hvis du ønsker at sende personfølsomme oplysninger, foreslår jeg, at du starter med at sende mig en kort email uden personfølsomme oplysninger, hvor du angiver, at du gerne vil kommunikere sikkert via mail.

Jeg vil hurtigst muligt svare dig via sikker mail – og i denne mail vil der være et link, hvor du kan svare tilbage via sikker mail og dermed sikkert sende personfølsomme oplysninger.


 

psykolog@elisabethfrahm.dk
+45 26285551

Lyngby Torv 1, 1. tv, 2800 Kongens Lyngby